Digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin osaaja

Hei ja tervetuloa sivuilleni! Olen Sonja Kähkönen, digiviestinnän ja -markkinoinnin ammattilainen. Tässä hieman taustaa siitä, mitä olen tehnyt aiemmin, mitä teen nyt ja mikä on suuntani seuraavaksi.

Tähän mennessä

Olen tehnyt vuosia töitä viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Työhöni on sisältynyt monenlaista tehtävää ja projektia aina kampanjasuunnittelusta lehtien ja oppaiden visualisointiin ja taittamiseen sekä journalististen juttujen kirjoittamisesta sisältömarkkinointiin. Urani alkuvuosina työni painopiste oli printissä, mutta digiviestinnän ja -markkinoinnin rooli työssäni on kasvanut jatkuvasti.

Olen suorittanut kokopäivätyöni ohella kaksi maisterin tutkintoa. Valmistuin vuonna 2012 Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi – opiskelin pääaineena maantiedettä ja sivuaineina viestintää sekä kansantaloustiedettä. Lisäksi suoritin markkinoinnin opintoja Aalto-yliopistossa. Vuonna 2013 pääsin opiskelemaan kauppatieteitä ja valmistuin Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta keväällä 2016, pääaineena tietojohtaminen.

Nyt menossa

Digi, digi, digi – tämä on ympäristö, josta innostun aina! Tällä hetkellä olen rakentamassa asiakaslähtöistä verkkopalvelua, edistän verkkosivujen kävijäkokemusta ja teen muun muassa hakukoneoptimointia. Siinä ohella tuotan kävijäystävällisiä sisältöjä eri kanaviin. Haluan ymmärtää digitalisaatiota yhä syvällisemmin ja osittain siksi harrastelen iltaisin ja viikonloppuisin koodaamisen opiskelua (JavaScript, Java ja Python).

Seuraavaksi

Tähtäimessä ovat uudet haasteet. Nautin oman asiantuntijuuteni kehittämisestä ja ongelmien ratkomisesta. Intohimoni löytyy analyyttisen ja luovan työn rajapinnasta, johon yhdistyy toki myös liiketalouden osaaminen. Siksi esimerkiksi asiakas- ja käyttäjälähtöinen digipalvelujen suunnittelu sekä dataohjautuva markkinointi kiinnostavat.

Vapaa-ajalla tavoitteenani on parin vuoden tauon jälkeen jalkautua jälleen harrastajatason juoksukisoihin. Lisäksi suunnitelmissa on startata aikuisiän ensimmäisissä ratsastuskisoissa esteillä.